Het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2017 vindt plaats op het TT-circuit bij Assen op zaterdag 19 en zondag 20 augustus. Openingstijden van het circuitterrein voor het publiek is op beide dagen van 10:00 tot 18:00 uur. Als je Alfa een verplichte technische keuring moet ondergaan kan je eerder terecht, daarover ontvang je bericht na inschrijving.
Het circuitterrein is uitsluitend toegankelijk voor Alfa Romeo's van SCARB leden, genodigden en buitenlandse gasten. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven. Vergeet je clubpas niet, die moet je bij de tunnel kunnen tonen. Volg na binnenkomst de aanwijzingen van de SCARB vrijwilligers op voor het parkeren. Zij zijn te herkennen aan de oranje clubkleding. Auto's van andere merken en Alfa's van niet-leden vinden een plekje op het parkeerveld buiten het circuit.
SCARB leden hebben gratis toegang op vertoon van een geldige clubpas, met twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar. Niet leden betalen 18 euro per dag of 24 euro voor een weekend-passepartout. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang, van 6 tot 12 jaar 5 euro per dag of 6 euro voor een weekend-passepartout. Leden van buitenlandse Alfaclubs krijgen op vertoon van een geldige clubpas van 2017 korting op de toegangsprijs.
De huisregels van het circuit staan op het gehele terrein (huis)dieren niet toe. Ook niet in de auto. Wie zijn hond of ander huisdier meeneemt wordt niet toegelaten of, indien toch binnengekomen, van het terrein gestuurd. De overige huisregels van het circuit vind je onder het kopje 'Wat mag ik wel of niet meenemen' op www.ttcircuit.com/faq.
Wil je je aanmelden als lid, meld je bij het Welcome Center voor het toegangshek bij de tunnel. We hebben een aantrekkelijke aanbieding voor je. De jaarbijdrage verdien je al heel snel terug en je ontvangt bovendien een fantastisch clubblad.
Je tweede Alfa kan ook mee de paddock op als: beide auto's op je naam staan en je met de tweede bestuurder achter elkaar aan rijdend bij het toegangshek komt en bij de medewerker aangeeft dat je met twee auto's komt.
Het Spettacolo Sportivo is door de Belastingdienst erkend voor de evenementenregeling. Wil je komen met een Alfa ouder dan 15 jaar en waarvan het kenteken geschorst is, stuur dan uiterlijk 13 augustus een e-mail naar info@alfaclub.nl met daarin je naam, donateurnummer, type Alfa en kenteken. De SCARB verzamelt deze gegevens en levert ze aan bij de Belastingdienst maar heeft geen invloed op het vervolgproces. We kunnen geen bevestiging sturen omdat de Belastingdienst de organisator van een erkend evenement ook geen bevestiging stuurt.
Alleen SCARB leden en buitenlandse gasten met een Alfa Romeo kunnen zich inschrijven voor de baanactiviteiten.

Let bij de inschrijving goed op de eventuele toelatingseisen en de dagen waarop de programmaonderdelen plaatsvinden. Wil je met meerdere auto's deelnemen? Vul dan per auto een apart inschrijfformulier in.

Alle bij de programmaonderdelen genoemde prijzen gelden voor de online inschrijving en directe betaling. Heb je ingeschreven maar niet op tijd betaald en kom je dat ter plaatse doen of schrijf je tijdens het weekend pas in bij de Inschrijfbalie in het Media Center, dan geldt een toeslag.

De voorinschrijving sluit in de nacht van 13 op 14 augustus 2017. Uiterlijk 13 augustus moet je betaling zijn bijgeschreven op het rekeningnummer NL29INGB0686711386 (BIC INGBNL2A) ten name van Stichting Club Alfa Romeo Bezitters onder vermelding van Spettacolo 2017 en je donateurnummer.

Voor deelname aan de Alfa 155-parade hoef je je niet in te schrijven.
Klik op de site op de knop 'inschrijven' en vul de gegevens in. Controleer of je je e-mailadres correct hebt ingevuld, daar sturen we de bevestiging naar toe. Controleer je spambox als je de bevestiging niet ontvangt.
Zorg dat je betaling op 13 augustus is bijgeschreven. Pas dan is de inschrijving definitief. Bij betaling op of na 13 augustus ontvang je geen bevestigende e-mail. Meld je dan bij aankomst op het Spettacolo bij de Inschrijfbalie in het Media Center.
Tijdens het Spettacolo kan je op de dag zelf nog inschrijven bij de inschrijfbalie, maar de kans bestaat dat de baanactiviteiten al volgeboekt zijn.
Dat verschilt per baanonderdeel, kijk bij het betreffende onderdeel onder DOEN voor meer informatie.
Op geen enkel circuit in Europa mogen kinderen onder de 16 jaar mee de baan op. Het Spettacolo kent één uitzondering; de Gruppo Bambino. Kijk bij de beschrijving voor meer bijzonderheden.
Voor de Scuderia en Circuittraining gelden keuringseisen.
Neem contact op met track@spettacolosportivo.eu als je op de aangegeven tijd niet beschikbaar bent.
De briefing is verplicht voor rijders EN passagiers. Na de briefing ontvangen zij een voorruitsticker en polsbandjes. Zonder deze zaken word je niet toegelaten tot de baan. Heb je ingeschreven voor meerdere activiteiten, dan hoef je maar één briefing bij te wonen en krijg je ook alle voorruitstickers mee. Eén uitzondering geldt voor de briefing voor de Gruppo Bambino, de gang van zaken is dan heel anders. Daarom moeten rijders en (volwassen) passagiers deze in alle gevallen bijwonen. Voor deelnemers aan de Alfa 155-parade is de briefing niet verplicht.
De briefingzaal bevindt zich in de Press Conference Room, de Inschrijfbalie in het Media Center, beiden op de galerij boven de pitboxen.
Ook passagiers, bijvoorbeeld partner, zoon of dochter, moeten de briefing bijwonen, juist omdat er dan tijdens de sessie van bestuurder gewisseld kan worden. Dat mag uitsluitend in de pitstraat. Het is niet mogelijk vanaf de paddock de pitstraat in te lopen, dus wie het stuur wil overnemen moet eerst als passagier mee de baan op.
Doorgaans is schade ontstaan op het circuit of tijdens een snelheidsevenement niet gedekt. Er zijn uitzonderingen waarbij er wel dekking is, maar soms geldt daarbij de verplichting om de activiteiten vooraf te melden. Informeer bij je verzekeraar of tussenpersoon naar de voorwaarden.
Raadpleeg www.drenthe.nl of boekingssites zoals www.booking.com of www.trivago.com voor overnachtingsmogelijkheden.
Ieder SCARB lid dat zijn of haar inschrijving wil intrekken voor aanvang van het evenement ontvangt het inschrijfgeld terug als zowel:
- uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement de annulering schriftelijk bij de organisatie is gemeld aan track@spettacolosportivo.eu, en:
- er sprake is van een geldige, controleerbare en onvermijdelijke reden van afzegging.

Er vindt geen restitutie plaats als:
- er sprake is van een inschrijving die in strijd is met de eisen en voorwaarden zoals vermeld in de officiële publicaties (onder andere deze website), of:
- je auto bij verplichte technische keuring niet in orde blijkt.als voor of na toegang tot de baan blijkt dat je auto teveel geluid produceert. Vanwege de zeer strenge geluideisen wordt je auto dan niet toegelaten of van de baan verwijderd.

Eventuele restitutie vindt binnen enkele weken na het evenement plaats.
Vind je hierboven geen antwoord op je vraag, neem dan contact op via track@spettacolosportivo.eu voor vragen over het baanprogramma, spettacolo@alfaclub.nl voor overige vragen over het Spettacolo Sportivo of via info@alfaclub.nl voor algemene vragen over de SCARB.
Deze tekst is in juni 2017 samengesteld. Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Sponsoren