Alfa Romeo Challenge

De Alfa Romeo Challenge. Getweeën sleutelend aan hun racer onder een partytent, of voorzien van grote trucks, hospitality units en een uitgebreide crew, dit zijn de mannen en vrouwen van het serieuze racewerk. Er zijn twee kwalificatietrainingen op de zaterdag en races op zowel de zaterdag als de zondag. Op zondag is er zelfs een 1-uurs race met verplichte pitstop voor extra spektakel.

Special Display

Star of the Show is dit jaar de Alfa 155 die 25 jaar geleden in de showroom verscheen. Op de Special Display zie je een line-up van de verschillende versies van het model. Daarnaast zie je er een grote hoeveelheid bijzondere en klassieke Alfa Romeo's die je buiten het Spettacolo Sportivo hooguit een enkele keer tegenkomt. De nieuwe Stelvio nog niet in het echt gezien? Op het Spettacolo ga je hem zeker tegenkomen.

Paddocks

De paddocks en de pitboxen zijn voor bezoekers natuurlijk de meest interessante gedeelten van het circuit. Normaal gesproken zijn deze voor het publiek niet toegankelijk. Het Spettacolo Sportivo speelt zich voor een belangrijk deel juist in de paddock af! Zorg voor een camera met volle batterijen en een lege geheugenkaart, er is genoeg te zien. Zo kan je bijvoorbeeld de verrichtingen van de monteurs van de Alfa Romeo Challenge teams van dichtbij volgen.

Pitboxen

Een deel van de pitboxen en de paddock is omgetoverd tot een heuse winkelpromenade. Je treft er onder meer de SCARB clubstand aan met een grote collectie clubartikelen zoals truien, T-shirts, jacks, paraplu's en de stickers, de pennen en andere zaken waarmee je de passie voor ons merk kunt uitdragen. Verder vind je vele standhouders met miniatuurauto's, boeken, poetsmiddelen, smeermiddelen en gebruikte en nieuwe onderdelen en misschien kan je nog wat meepikken van de Italiaanse lifestyle. In de Alfa Romeo Miniatura expositie in één van de pitboxen showt groep verzamelaars een grote hoeveelheid miniaturen van onder andere de Alfa 155.

Tribunes en pitdak

Aangezien niet iedereen continu bezig wil zijn om zichzelf en de auto te vermoeien op het circuit is er alle gelegenheid om hoog vanaf de tribune of de pitboxen het circuit te overzien. Zo kan je de races of de verrichtingen van de cursusdeelnemers goed bekijken.

Sponsoren